Chiropractica-Osteopatie

 

Tratament Chiropractică:  30 min

1 Ședința  Pret: 250 RON

 

Tratament Osteopatie:  90 min

1 Ședința  Pret: 450 RON

 

 

chiropractica-osteopatie

Cum se ajunge la suferinta articulara?

Cartilajul care imbraca oasele are rol protector, dar si de a absorbi din socuri. Dar, aceasta calitate se poate pierde cand cartilajul se subtiaza sau isi pierde hidratarea si flexibilitatea. Pe masura ce cartilajul se deterioreaza, tendoanele si ligamentele sunt din ce in ce mai tensionate si apare durerea. Iar cand afectiunea progreseaza si mai mult, iar cartilajul este deteriorat complet, oasele ajung sa se frece unele de altele si apare si durerea osteoarticulara. Nimeni nu este ferit de riscul de a face osteoartrita. Chiar daca boala este mai frecventa la varstnicii cu varste peste 60 de ani, chiar si tinerii intre 20 si 30 de ani pot suferi de osteoaartrita. Iata topul celor mai frecvente trei cauze.

De exemplu Osteoporoza:

înseamnă “os poros”. Până nu demult considerată o stare normală a vârstnicului, osteoporoza este considerată în prezent o boală, caracterizată prin reducerea densității minerale osoase, asociată cu compromiterea structurii osoase trabeculare, ceea ce predispune osul la fractură în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia.

“Aproape oricine poate face osteoporoză, dar sunt predispuse la acest lucru mai ales persoanele de sex feminin (aprox.80% dinte pacienții cu osteoporoză sunt femei), mai ales dacă au avut deja menopauza, și chiar și mai mult dacă au avut-o înainte de vârsta de 45 de ani.”

Chiropractica si Osteopatie

Chiropractica este o tehnica non-invaziva ce poate fi utilizata ca alternativa la manevrele clasice mecanice. Cu ajutorul acesteia se pot preveni probleme osteoarticulare ulterioare. Pentru chiropractician, succesul manevrei poate fi cuantificat prin aparitia cracmentelor (pocnituri) in timpul manipularii zonei afectate.

Cel care practica aceasta manevra isi foloseste mainile, realizand miscari de palpare, rotire, impingere sau tragere asupra diverselor portiuni ale corpului. Intensitatea pe care o exercita chiropracticianul poate sa fie mica sau medie, realizandu-se astfel o detensionare la nivel osteo-muscular.

O sedinta de chiroterapie dureaza intre 15 si 30 de minute, iar numarul necesar de sedinte depinde de problema de fond dar si de gradul de toleranta al pacientului.

Cand aplicam chiropractica

  • durerile articulare cu localizare la nivelul articulatiilor mari (de tipul genunchi, umar, sold) si mici (mana, glezna, laba piciorului)
  • migrena/cefalee
  • accidente sportive si dureri musculare
  • tulburarile cu localizare la nivelul articulatiei soldului
  • durerile cu localizare la nivelul coloanei vertebrale
  • lumbago
  • discopatia si hernia de disc
  • durerile cauzate de afectarea nervului sciatic
  • tulburarile de concentrare

Basic

Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit

Silver

Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit

Gold

Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit

Specialty

Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit

Delux

Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit

Inscrie-te la newsletter-ul nostru

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Inscrie-te la newsletter sa ramai informat cu ultimele promotii si stiri Anatripsis SPA

Felicitari! Te-ai inscris cu succes.

Pin It on Pinterest