Myofascial Postural

Este o terapie pentru tratamentul imobilitatii si durerii musculare cronice. Se concentreaza în primul rând asupra fasciei si a altor tesuturi conjunctive.

Fascia este o structura biologica subtire, dura, dar elastica, de tesut care înconjoara majoritatea structurilor din corpul nostru, inclusiv muschii nostri. Scopul eliberarii myofasciale este relaxarea muschilor contractati, îmbunatatirea circulatiei limfatice si a sângelui si stimularea „reflexului stretch”, în muschii nostri.

Cu eliberarea myofasciala, se aplica o presiune usoara, sustinuta, pentru a slabi si a prelungi fascia. În acest timp, practicianul poate lucra la ruperea aderentelor dintre tesuturi. Este posibil sa dureze câteva minute pentru fiecare zona specifica de lucru pentru ca tesuturile sa fie înmuiate si re-aliniate. Acest lucru se face în general fara utilizarea lubrifiantilor, deoarece terapeutul trebuie sa poata simti si manipula cu exactitate fibrele fasciei. Eu am propus doua tipuri de masaj Myofascial: Masajul Myofascial postural si Masajul Myofascial postural uscat. Este evident ca la acest tip de masaj voi folosi uleiuri si alti lubrifianti, iar la cel uscat nu.

Trebuie sa stiti ca în literatura de specialitate, de multe ori atunci când se face referire la tehnici myofasciale, se fac referiri la tehnici de selfmassage, de masaj propriu. Nu m-ar deranja, ca atunci când va ofer masajul sa va arat si sa va sugerez câteva tehnici pe care sa le folositi pe viitor.

Inscrie-te la newsletter-ul nostru

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Inscrie-te la newsletter sa ramai informat cu ultimele promotii si stiri Anatripsis SPA

Felicitari! Te-ai inscris cu succes.

Pin It on Pinterest

Shares