Ayurveda Shirodhara

Termenul Shirodhara provine din Hindu unde Shiro inseamna cap, iar Dhara inseamna flux si explica rezultatul acestei tehnici de masaj ce ajuta la dirijarea fluxurilor din cap. Este dedicat detensionarii persoanelor care isi folosesc excesiv mintea, zi de zi sau care sunt supuse stresului, la locul de munca.

Luati în considerare corpul uman ca un arbore inversat. Radacinile sunt în partea de sus si ramurile sunt în jos. Capul corpului uman va fi radacina acestui copac. Portiunea centrala a corpului, formata din torace si abdomen, va fi trunchiul acestui copac, iar membrele, superioare si inferioare, vor fi ramurile acestui copac.

La fel cum radacinile îngrijesc si controleaza toate activitatile si bunastarea copacului capul este centrul operational al întregului corp. Controleaza functia creierului si maduvei spinarii. Are multe marme sau puncte vitale si este casa glandei endocrine, a hipofizei. Este unul dintre locurile din Vata dosha (Prana Vata în particular) si, de asemenea, gazduieste subtipuri de Kapha dosha (tarpak kapha) si Pitta dosha (sadhak pitta).

Ayurveda-Shirodhara este mai mult decat relaxare.

Inscrie-te la newsletter-ul nostru

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Inscrie-te la newsletter sa ramai informat cu ultimele promotii si stiri Anatripsis SPA

Felicitari! Te-ai inscris cu succes.

Pin It on Pinterest

Shares